Title Image
Fotografie

Vizualul cuprinde totul

Vizualul cuprinde totul. Chiar acum, pe măsură ce citești, începi să vizualizezi și să aluneci în realitatea în care ne exprimăm exclusiv în imagini. Câteodată suntem prea grăbiți și nu dăm atenție acestui vizual sau poate că nu reușim să ne depășim anumite bariere, cert este că trăim în imagini.

Îți propun 2 exerciții de imaginație în care vei vedea cât de fluid pot fi integrate imaginile, fotografiile și desenele în cotidian. Fie că vorbim de desene, fotografii profesioniste sau prezentări utilizate într-un cadru de business, contează asocierile pe care noi putem să le creăm. Da, aici vorbim de acea multidisciplinaritate care face diferența între excelență și nivelul mediu în orice domeniu.

Primul exercițiu pe care îl propun este să iei o foaie de hârtie și un creion, apoi să desenezi o linie. Să trasezi o linie exact așa cum o vizualizezi la acest moment, cu alte cuvinte să o aduci în realitatea imediată. Ai terminat? Dacă da, foarte bine! Doar că trebuie să îți mărturisesc că nu forma sau dimensiunea liniei contează, ci asocierile pe care le facem mental referitor la ea.

Realizezi că prin simplitatea lor, liniile pot reprezenta însăși artă sau totodată granițe sau legături între țări, între diferite zone sau pur și simplu traiectorii? Un simplu exercițiu și atenția acordată interiorului tău pot trezi aceste asocieri. Creativitate.

Al doilea exercițiu pe care îl propun este să creezi conceptul unui training pentru dezvoltarea motivației unei echipe de a lucra împreună. Imaginează-ți că trebuie să prezenți acest concept manager-ului tău peste 2 zile sub forma unui fișier cu 6 slide-uri ce va rula în timp ce tu vei povesti. Deja când am introdus elementul de presiune (“șeful”) ți-a pierit toată inspirația? Tocmai aici intervine creativitatea exersată sub forma asocierilor instante. Ca un fel de brainstorming continuu în care nu există elemente de presiune, pentru că aici nu există bariere …

Pornești de la un element pe care echipa îl are în comun și care suprinde simțurile. Să zicem de exemplu gastronomia. Începi să ieși din cutia gândirii limitate, uneori plictisitoare când vine vorba de fișiere prezentate pe proiector. Pe de altă parte și culorile surprind simțurile. Culorile pot fi încrezătoare, timide, puternice sau transformatoare. Aduci aceste elemente în vizual. Într-o poveste în care faci asocieri între aparent atât de diversele domenii – fotografie, business, training, desen, oameni, performanță.

Iată rezultatul. 6 slide-uri. Ți-ai imaginat vreodată acest rezultat?

Prezentarea este reală și  fost pornită dintr-o joacă (o joacă organizată, ce-i drept!). Concluzia este cât de poate de simplă:

Trăim în imagini. Așadar exersează-ți acest privilegiu! A fi creativ înseamnă a fi deja cu un pas în viitorul tău!

Sharing is caring!

admin

2 Comments
  • Scarlett Onica

    februarie 13, 2020at8:10 pm Răspunde

    Cu adevărat creativi! Well done!

  • Anne

    februarie 13, 2020at8:31 pm Răspunde

    Un exercitiu de inspiratie excelent!

Post a Comment